27.08.2019.

Barbara Trunkelj deveta pod Matterhornom, Rok Bratina 12.

Barbara Trunkelj deveta pod Matterhornom, Rok Bratina 12.

Konec tedna so trije slovenski gorski tekači tekli na tekmi niza Skyrunning v Zermattu v Švici, ki so jo izpeljali v okviru večdnevnega festivala Matterhorn Ultraks. Barbara Trunkelj je pritekla 9.mesto, Rok Bratina Roki Skyrunner si bo zapomnil 12.. in Luka Kovačič 24. mesto. 27 km dolg tek visoko v gorah nad 1500 metri si bodo zapomnili.

Rok Bratina je tek na svoji strani opisal kot noro tekmo. " Po četrtem mestu na prvem vzponu, sem na prvem spustu po peščenem brezpotju strmem kot Mišnica v Kitzbühelu, izgubil kontakt z vodilnimi, si moral potem še sezuti copate zaradi kamenja, ki se mi je nabral. Spet sem napadel na drugem klancu na Rothornhutte. Sledila je tehnično zahtevna traverza (ves čas smo tekli nad 3000 metrov nad morjem), prečkali ledenika z derezami, česar nisem vajen. Tam sem nekajkrat izgubil stik s podlago, zdrsnil s proge in tako tudi boj za top 10. Spustil sem se sproščeno, zadovoljen z nastopom, svoje plezalne sposobnosti v vertikalne klance sem pokazal, za tehnične odseke pa imam še ogromno rezerv. "

Barbara Trunkelj je strnila podobno." Zelo zahtevna tekma. Ob prijavi sem približno vedela kako bo tekma izgledala, vendar me je danes še dodatno presenetilo med tekmo. Spust po melišču, prečkanje ledenika z derezami, še prej dvakrat prečkanje snežnih zaplat.  Poti na nekaterih mestih sploh ni bilo, zato si morali biti se toliko bolj pozoren na zastave. Veliko plezanja, na nekaterih mestih so nam za pomoč in varnost napeljali vrvi. Zahtevna tekma vendar NORA izkušnja, "se je smejalo Barbari po uspešnem izzivu.

video