16.05.2019.

Reprezentanca na balkansko prvenstvo v Romunijo

Reprezentanca na balkansko prvenstvo v Romunijo

V soboto 18.maja  bo slovenska reprezentanca gorskih tekačev in tekačic nastopila na balkanskem prvenstvu. Enajsta izvedba tega prvenstva bo v romunskem mestecu Compulung Moldovenesc,  v disciplini tek navkreber. Slovenija bo prvič sodelovala s povabilom na tem prvenstvu, kjer imajo tradicijo močne reprezentance Turčije in Romunije.
V ekipi so članice Mojca Koligar, Tina Kozjek in Andreja Godec, člani Aleš Žontar, Luka Kramarič, Matic Plaznik in Tine Hren, mladinka Nuša Mali in mladinca Aljaž Luznar in Nejc Uršič. Vodja bo Boštjan Novak, ki je tudi glede na interes zbral ekipo,
Članska razdalja je dolga 12 km (1200 m višinske razlike), mladinska U 20 pa 6 km (800 m višinske razlike), trasa pa poteka do gorskega središča Rarau.
Največ možnosti za visoke dosežke na tej trasi ima ženski del reprezentance. Mojca Koligar je odlično formo v teku navkreber pokazala na teku na Čaven z novim rekordom proge in prav s tem namenom nastopa v Romuniji izpustila Ultra Trail Vipava Valley – Slovenia. Med mladinkami je ob močni zasedbi Romunk in Turkinj Nuša Mali (AD Domžale) pred velikim izzivom. Tudi v ekipni konkurenci bi lahko Mojca Koligar s Tino Kozjek in Andrejo Godec pritekle blizu ekipne kolajne.

Prvenstvo
Več na spletni strani balkanske zveze –  http://www.balkan-athletics.eu/2019/campulung2019.php