23.04.2019.

Timotej Bečan razkriva tekmovalni program 2019

Timotej Bečan razkriva tekmovalni program 2019

GLAVNI IZZIVI TIMOTEJA BEČANA V 2019
Timotej Bečan je bil že preteklo sezono eden najbolj izpistavljenih slovenskih atletov, tekačev. Ne samo v njegovi specialnosti v hribovitih terenih. V tej sezoni je pritekel drugi mesto na DP na 10 km, zmagal na Malem kraškem maratonu, na 24. Teku k sv. Primožu in še marsikaj bo.

Kako si je zamislil sezono?

"Glavni cilji sezone so tekme v tujini. V močni mednarodni konkurenci se želim dokazati. Poleg tega pa je še nekaj domačih tekem, ki mi ravno tako veliko pomenijo. V prvi vrsti pa je cilj še vedno napredek!"

– 24.5. Salomon Gore-Tex Maxi Race – tekma svetovnega pokala v Franciji

3. NOČNI TEK Medvode Sem ambasador, a je tek dan pred Ratitovcem. To bo tekla Jasmina kot prvo tekmo in bom varuška Visit Medvode Festival Medvode v gibanju

– 2.6. 24. Mednarodni Tek na Ratitovec – državno prvenstvo gor, izbirna tekma za EP; proga mi leži in mi je zelo všeč, saj je ravno prav dolga, z ravno prav višinci. “Tekma kot se za gre”.

– 11.6. Rekord Šmarne Gore – tekma na hribu, kjer na leto naberem daleč največ svojih višincev. Domači hrib, na katerem si zares želim še izboljšati svoj čas.

– 7.7. European Mountain Running Championships Zermatt 2019– tekma, katera mi je po konfiguraciji na papirju najbolj pisana na kožo. Ni predolga, hkrati pa je povprečen naklon tak, na katerem sem glede na vse dosedanje rezultate najbolj konkurenčen. Tekma, na katero stavim letos največ in je moj glavni cilj sezone.

– 14.7. Grossglockner Berglauf – tekma svetovnega pokala in po besedah Mirana Cveta ena izmed najlepših.

– 20.7. Snowdon International Mountain Race – ta tekma je še pod vprašajem, saj je urnik tekem v tem času kar zgoščen, obenem pa je precej logistike in stroškov s prevozom. Vsekakor pa bi rad šel.

– 28.7. Tek na Grintovec – po besedah Dušana Papeža je to zadnja izvedba teka, zato bi se je rad udeležil. Lani mi nikakor ni uspela, nisem je vzel s spoštovanjem, zato imam letos možnost popravnega izpita. Vsekakor pa je popolnoma različna od ostalih, saj v še ne desetih kilometrih premagamo skoraj dva kilometra višinske razlike. Ni ravno po mojem okusu, ampak bom skušal natrenirati tudi bolj strme odseke in se spopasti po najboljših močeh.

– 7.9. Red Bull Dolomitenmann – štafetna tekma z močno mednarodno konkurenco. Že januarja sem razmišljal o njej, ampak za nastop potrebuješ ekipo. Pred kratkim sem dobil povabilo avstrijske ekipe, za katero bom nastopil. Marsikomu neznana tekma, vendar gre za zares hudo preizkušnjo – 12 kilometrov (na začetku 3 km zgolj ravnine) in 1750 višinskih metrov. Tekma je časovno podobna Grintovcu, zato bo trening zanjo podoben kot za slednjo.

– 14.9. Südtirol Drei Zinnen Alpine Run – tekma svetovnega pokala.

– 12.10. Tek na Šmarno goro/The Smarna Gora Race – tekma svetovnega pokala na domačem hribu.

– 27.10. Ljubljanski maraton(pol) maraton – tekma z izjemnim vzdušjem, daleč največjo udeležbo v Sloveniji. Tekma, na kateri si želim popraviti osebni rekord v polmaratonu. Zame je lepa popestritev treninga, saj je drugačna od ostalih in velja kot nek zaključek sezone.

Že pred svetovnim pokalom v Franciji grem na Mekinjski kros, 6. Čaven Vertikal KM, Pohod – Pot ob žici in Tek trojk

Veselim se vseh izzivov.