30.09.2018.

Timotej Bečan šesti na tekmi svetovnega pokala v Bergnu

Timotej Bečan šesti na tekmi svetovnega pokala v Bergnu

»Ta tekma nad Bergnom mi je pisana na kožo,« je Timotej Bečan pripomnil v cilju 45. mednarodnega Hochfelln gorskega teka v nemškem Bergnu, potem ko je osvojil šesto mesto. Lep dosežek bo vpisan v niz svetovnega pokala, Bavarci so ob malem jubileju gostili četrto tekmo sezone.

Bečanu je uspel izjemno dober tek. Med deseterico so bila sama slavna imena svetovne scene. Prvi slovenski reprezentančni nastop na letošnjih tekmah svetovnega pokala WMRA je tik pred finalom na Šmarno goro dopolnil Luka Mihelič s 17. mesto (+ 4:36), Matic Plaznik je bil 30. (+ 8:07), mladinec Tine Hren pa peti v svoji kategoriji. rezultati (klik)

Bečan je na 9 km dolgi progi (+ 1074 m) za zmagovalcem, lanskim svetovnim prvakom Kenijcem Gikuni Geoffrey Ndungom zaostal le 48 sekund. Še manj pa od še dveh svetovnih prvakov. Lanski maratonski prvak Francesco Puppi, vodilni na novo uvedeni svetovni lestvici, je bil pred njim 40 sekund, hitrejših od dvojčkov Bernard Dematteis (World WMRA Ranking #3) pa manj kot trideset! Dvojček Martin je pritekel na cilj za njim.

»Do polovice trase sem prehiteval, potem smo bili pa razvrščeni tako kot smo bili v cilju. Vzdušje in navijanje je bilo proti cilju vse glasnejše, navijačev ogromno. Ja, v taki konkurenci se ni bilo dobro preveč zagnati, saj so vsi hoteli biti spredaj. Dobro je bilo na začetku malo počakati, kar je omogočala tudi širina poti. Trasa je s kilometra v kilometer bolj strma, zato je dobro privarčevati malo moči za zaključni del,« je Bečan opisal pristop. Seveda vesel, da vrhunsko pripravljen in motiviran čaka na Tek na Šmarno goro.

svetovni pokal točkovanje (klik)