22.04.2021.

Uspešnost klubov na DP – primorski ŠD Nanos pred KGT Papež

Uspešnost klubov na DP – primorski ŠD Nanos pred KGT Papež
Po DP v gorskih teki
TEKAČI ŠD NANOS PRED KGT PAPEŽ
Letošnja sprememba v organiziranosti izvedbe tekmovanj je narekovala tudi spremembe glede klubske organiziranosti vseh tekačev. Le člani klubov in društev lahko nastopajo na tekmovanjih pod okriljem Atletske zveze Slovenije. Tako je bilo prvič tudi na prvi tekmi sezone v gorskih tekih na državnem prvenstvu v disciplini gor-dol. V gorskih tekih je doslej veljalo pravilo, da je bilo nastopanje na tekmovanjih odprtega tipa, torej za vse. Povedano preprosteje; sedaj se morajo vsi tekači prijaviti preko klubov in društev, ki so del AZS. Novost za velik del najboljših ni bila opazna, za del tekaške srenje zagotovo.
 
 
 
VSI TEKAČI SKOZI KLUBE
Novost je prinesla tudi večjo sledljivost dela po atletskih klubih. In kakšno je bilo razmerje moči na uvodni tekmi sezoni v eni glavnih disciplin gorskega teka? Med deseterico je bilo v vseh štirih konkurencah, obeh mladinskih in članskih, kar 15 predstavnikov klubov. Devet je bilo predstavnikov KGT Papež, sedem ŠD Nanos, pet Šmarnogorske naveze, iz ostalih klubov pa eden ali dva.
Če bi najboljšim podelili točke po sistemu 10 točk za prvo mesto, 9 točk za drugo, 8 točk za tretje…bi dobili klubsko lestvico.
 
 
TEKAČI ŠD NANOS NAJUSPEŠNEJŠI
Neuradna lestvica
 
Največ točk 50 so zbrali atleti in atletinje ŠD Nanos Podnanos. Člani KGT Papež iz Kamnika so zbrali 42 točk, tretja je Šmarnogorska naveza iz Ljubljane (27 točk). Za četrto mesto je bilo dovolj 13 točk, zbrali so jih mladi AK Brežice. 10 točk je zbral Klemen Španring za AD Slovenska Bistrica in mlada tekača AK Radovljica, kar je bilo deljenje petega mesta. Devet točk imajo tri klubske sredine AK Poljane Maribor, AK Olimpija in ŠD Tek je lep. Osem točk in deseto mesto pripada AK Kladivar. Točke so pritekli še Koroški atletski klub, AD Štajerska, ATD Savinjčan, ŠD Žiri in AK Šentjur.
 
lestvica
ŠD Nanos 50
KGT Papež 42
ŠD Šmarnogorska naveza 27
AK Brežice 13
AD Slovenska Bistrica 10
AK Radovljica 10
AK Olimpija 9
ŠD Tek je lek 9
AK Poljane Maribor 9
AK Kladivar 8
Koroški atletski klub 7
ŠD Žiri 7
AD Štajerska 5
ATD Savinjčan 5
AK Šentjur 3
……………………………………..