31.05.2018.

V Češnjicah najuspešnejši KGT Papež

V Češnjicah najuspešnejši KGT Papež

Po državnem prvenstvu v Češnjicah smo zbrali nekaj statističnih podatkov, ki nakazuje na trenutno stanje v atletski panogi. V najštevilčnejši zasedbi so v Češnjice prišli člani kamniškega KGT Papež s 24 predstavniki. Z več kot desetimi tudi člani Šmarnogorske naveze, ki jo vodi Boštjan Novak. Druge športne sredine niso bile zastopane z več kot desetimi predstavniki. Po številčnosti so sledili tekači in tekačice z Žirov.

Najštevilčnejši domačini

Na tekmovanju je sodelovalo 105 tekačev in tekačev. Okoli 45 odstotkov jih je bilo starejših od 40 let. Glede na znane podatke je bilo mogoče razbrati, da je 55 odstotkov udeležencev prišlo iz okolice Kamnika, oziroma z bližine prizorišča pod Menino. Udeležba se je v primerjavi z lansko tekmo v septembrskem terminu, ki je prav tako štela za državno prvenstvo, povečala za približno 18 odstotkov. Tako lani kot letos tek v Češnjicah sodi v sklop Kamniškega tekaškega pokala.

Najuspešnejši KGT Papež Kamnik

Ob najbolj številčni udeležbi je Klub gorskih tekačev Papež tudi najbolj trofejni klub. Od devetih različnih organizacij, katerih člani so osvojili kolajne, je z izjemo OŠ Ribnica (prvak med dečki), so kolajne osvojili člani osmih atletskih društev oziroma klubov. Člani KGT Papež so ob dveh članskih naslovih osvojili 10 kolajn (4 zlatih -4 srebrne -2 bronaste), Šmarnogorska naveza je odšla s Češnjic z osmimi kolajnami (2-2-4) in Tabor Žiri z štirimi (2-1-1). Sledijo AD Sevnica (1-1-0), AK Domžale (0-2-0), AK Radovljica (0-1-0), AK Postojna in ŠD Nanos Podnanos (0-0-1).

Loti in Katja ponovili jesenski tek do naslova

Edini, ki sta ubranili lanski naslov sta deklica Loti Rotar (TK Šmarnogorska naveza), ki je lani zmagala v kategoriji U14, letos pa v starejši kategoriji U16, ter mladinka Katja Podobnik (ŠD Tabor Žiri).

155 pokalna tekma

Po nekaterih podatkih je bila tekma v Češnjicah 155 pokalna tekma v dobi od leta 1993. Naslednja pokalna tekma bo v Podbrdu v okviru Trail tekaškega festivala. Tekma v pokalni niz šteje le za mlajše otroške kategorije.

Jasmina Jelovšek in Timotej Bečan, članska prvaka

Intervju zmagovalcev