16.04.2018.

Znan koledar tekem za Svetovni pokal v gorskih tekih

Znan koledar tekem za Svetovni pokal v gorskih tekih

WMRA je v letošnje leto uvrstila 5 tekem, ki bodo štele za Svetovni pokal. Prizadevajo si, da bi povečali številčnost tekmovalcev na manj tekmah.

Novost je tudi, da svetovno prvenstvo ni več del pokala, kar pomeni, da imajo vsi tekmovalci enake možnosti za udeležbo na vseh tekmah. WMRA se trudi medijsko pokriti pokal s TV in video ekipo.

Strmeli so k temu, da bi pokal združeval čim več raznolikih tekem. Pokal bo tako zajemal Grossglocknerberglau (Avstrija), vertikal tekmo Piz Tri Vertikal v Italiji, dolgo tekmo z 31 km (Sierre-Zinal, Švica). Za točke se bosta šteli tudi tradicionalni, lepimi tekmi Hochfelnberglauf in Šmarna Gora.

Koledar je prilagojen glede na ostale pomembne mednarodne tekme (SP in EP). Posodobili so točke in točkovanje, ki bo nagradil tekmovalce z nekaj bonus točkami (pravila bodo kmalu na voljo).

WMRA vabi vse tekmovalce, da se udeležijo tekem za Pokal, ne le zaradi tekmovalnosti, vendar tudi zaradi druženja in pozitivne energije, ki nam jo bodo podali organizatorji tekem.

Tudi mi vas bomo obveščali o tekmah in se bomo udeleževali tekem, pri tem pa računamo na pomoč Toma Šarfa, sekretarja pri WMRA.

WMRA Koledar 2018

Vir: WMRA